06-36001520 info@buro4kids.nl

 

Ahgg mijn mooie plantjes… Wat staan ze er na de vakantie pierig bij…☹

Ik pak mijn gieter en sproei het water over mijn agapanthus. (Ben zo weg van deze bloemen…😊)

Maar het water zakt niet weg. Het blijft op het oppervlakte liggen. De toplaag is irreversibel ingedroogd zoals dat heet. D.w.z. dat de bovenlaag zo droog is, dat ze niet direct water kan opnemen.

Droge grond en kinderen; Ik zie een overeenkomst…

Soms kan je kind ook zo verdrogen… Het loopt niet lekker thuis en/of in de klas. Je giet liefde en hulp uit over je kind maar het lijkt alsof het op de oppervlakte blijft liggen.

Wat je ook doet, het lukt je niet om door de verdroogde toplaag heen te dringen… Je ziet dat je kind in de knoop zit maar je komt er a.h.w. niet bij.

Je voelt je wiebelig van spanning en onzekerheid. Wat is wijsheid, bij wie ga ik hulp zoeken, wil ik wel hulp zoeken, belast ik mijn kind daar niet teveel mee. Mijn kind moet niet denken dat ‘ie niet goed is…

Zó herkenbaar…! Je wilt het gewoon het beste voor je kind.

Ook ik heb hulp gezocht voor mijn eigen kids. En ik kan je vertellen dat ik blij ben dat ik die stap heb gezet. Als ik als moeder niet meer door de toplaag heen kwam, ik er zelf gestrest van werd, zorgden de persoonlijke hulp en aandacht van de coach en psycholoog voor een zachtere grond.

Tip van een moeder: Laat de grond niet harder worden maar kom op voor je kind. Gun je kind het beste zodat het weer tot bloei komt!

Wees welkom… Ik help om de droge toplaag weer zacht te maken.

Neem gerust (gratis) contact op om gewoon even je verhaal te vertellen en evt te horen wat ik voor je kan betekenen.

Lieve groet, Cootje

Home