06-36001520 info@buro4kids.nl

 

Met een afwachtende blik kijkt Senna* mij aan… Als pre puber uit groep 8 schuift ze wat ongemakkelijk heen en weer. Het is de eerste keer dat ze bij me komt en dat voelt ongemakkelijk. Wie heeft ze voor zich en wat moet ik van haar…

Haar moeder heeft haar opgegeven omdat ze graag wil dat Senna meer zelfvertrouwen krijgt. Ze gaat zich steeds meer gedragen als een grijze muis…

Senna is een meisje dat creatief denkt, sociaal is met andere kinderen maar moeite heeft met rekenen en een andere manier heeft om haar informatie te verwerken. Eigenlijk leert ze net anders dan de andere kinderen. En wanneer je anders denkt en werkt kun je al snel gaan denken dat je raar en dom bent.

‘Vertel eens Senna, wat zijn dingen waar jij trots op bent? Wat zijn jouw kwaliteiten?’ Het blijft lang stil en ze haalt haar schouders op. Ik pak het kinderkwaliteitenspel erbij en leg alle kaartjes op tafel zoals: Behulpzaam, creatief, slim, nieuwsgierig, gul, avontuurlijk etc……..

Senna pakt uit iedere rij kaartjes die bij haar passen. En dan gebeurt het….

Langzaam zie ik haar ogen gaan oplichten er komt energie in haar lichaam. Ze opent zich voor de opdracht. Naast haar groeit de stapel kaartjes van de kwaliteiten die bij haar passen.

‘Wat een gave meid ben jij Senna!’ Moet je eens hardop lezen wat jij allemaal hebt uitgezocht…’ Senna leest haar kaartjes voor en kijkt me blij, verwonderd aan. ‘Ja Senna, dit ben jij… deze kwaliteiten zitten in jou! Én wat kun jij met deze eigenschappen later een mooie studie en een leuk beroep gaan kiezen!

Zacht klinkt uit Senna’s mond:’ Zo heb ik nog nooit naar mezelf gekeken…In de klas ben ik niet zo slim… maar dit.., hier wordt ik blij van….

‘Tja, dit staat niet op je rapport maar dit is wel wat de mensen kunnen zien en merken als ze met jou omgaan. En later vragen zie niet naar je rapport maar wel naar wie jij bent als mens!’

Werken vanuit je kwaliteiten geeft hoop, kracht en energie!

En wat je aandacht geeft dát groeit….!

Wil je weten wat ik voor jou kind kan betekenen? Kijk op de site https://www.buro4kids.nl en neem contact met me op!

*Ik gebruik altijd gefingeerde namen