06-36001520 info@buro4kids.nl

 

Cito’s… Wat zijn die belangrijk geworden in het onderwijs! Ze hangen voor sommige ouders, kinderen en zelfs leerkrachten als een zwaard van Damocles boven hun hoofd. Als de Cito’s maar goed zijn dán…kan ik goed meekomen, dán…heb ik goed les gegeven en dán gaat het goed.

Brrr… hier gaan mijn haren van overeind staan en tóch…ik ontkwam hier als leerkracht (en mama) ook niet aan. Ook ik keek of mijn kids waren gegroeid, of de A leerlingen waren gestegen en de zwakke leerlingen vooruit waren gegaan. Het voelde voor mij als leerkracht ook als falen wanneer dit niet het geval was… (terwijl ik verstandelijk weet dat dit een moment opname is..)

Zo ook deze ouder: “Ik vind het spannend dat de toetsen er weer aankomen. Ik hoop zo dat Thijs vooruit is gegaan. Dat is hij ook wel maar ik zo ben bang dat het tegenvalt…Ik laat het niet merken aan mijn kind hoor…”

STOP er alsjeblieft mee om zo tegen kinderen aan te kijken!!

Kinderen zijn zoveel meer dan een A-tje, B-tje of een E-tje… Laten we kijken naar de persoonlijke groei van ieder kind. En dit voor álle gebieden. Het geldt voor lezen, rekenen en taal, en zo ook voor creatieve ontwikkeling én voor de groei op sociaal en emotioneel gebied.

Samen met de moeder van Thijs hebben we opgesomd wat er inmiddels bereikt is. Thijs zit sinds maanden weer goed in zijn vel, het lezen gaat door alle oefeningen vooruit. Hij gaat weer met plezier naar school én hij kijkt weer met zelfvertrouwen de wereld in.  (Ben jij benieuwd wat ik voor je kind kan betekenen? Kijk op www.buro4kids.nl)

Ik geef Thijs een A score!!

So what, dat hij niet snel de woordrijen kan lezen met een stopwatch voor zijn neus. (Ik lees toch ook nooit zomaar losse rijtjes met woorden…? Jullie wel?…😊)

So what, als hij nog niet overal een C of hoger voor scoort. Hij geniet weer! Hij wil weer leren en werken voor school!

Dit noem ik nog eens groei!