06-36001520 info@buro4kids.nl

 

Ahh..dat valt tegen!! De resultaten van rekenen laten niet zien wat de ouders van Josje hadden verwacht.. Het rapport valt tegen… én hun dochter zegt dat ze dom is en het toch niet kan…

Wat nu… haar ouders zitten letterlijk met hun handen in het haar… Zelf hebben ze al wel eens samen geoefend maar daar werd het niet gezelliger van… dochterlief boos omdat ze het anders uitleggen dan de juf, ouders boos omdat Josje geen zin heeft en er dwars van wordt.
Herkenbaar hè…

Haar ouders zochten contact met mij En na wat onderzoekjes en contact met de juf merkte ik dat de sommen t/m 20 niet goed zijn geautomatiseerd, de tafels er nog niet goed inzitten en het klokkijken onvoldoende is. En dit kom ik héél véél tegen (overblijfsel van Corona?)

“Kun jij helpen??”

Jazeker kan ik helpen maar… ik heb geen toverstafje…  Of toch wel…??

Nou, het lijkt er bijna op… het toverstafje is: BEWEGEND LEREN. In mijn praktijk staat een trampoline waarop we al springend o.a. de verliefde harten oefenen. En de tafels leren we al kruislopend op de grond. (De kruisloop bevorderd de samenwerking tussen de hersenhelften waardoor je beter kunt onthouden) Het is nog steeds hard werken maar wel op een leuke én effectieve manier!

En daarnaast, … weg toverstafje,…☹ oefent Josje thuis iedere dag een poosje met de tafels, de sommen t/m 20 en het klokkijken.

Iedere week oefent ze trouw en na enkele weken komt ze blij bij me met in haar hand de kloksommen. ‘Ik had ze allemaal in 5 minuten af! Ik snap ze eindelijk!!’ De trots spat uit haar ogen en met nog meer energie gaan we aan de slag met de tafel van 7.

Oefenen met automatiseren is zó helpend. Wanneer het automatiseren verbetert ben je sneller op school klaar, maak je minder fouten en heb je meer zelfvertrouwen in het leren van de nieuwe sommen die worden aangeboden.

Heeft jouw kind dit toverstafje ook nodig? Blijf dan niet te lang aanmodderen maar kom in actie voor je kind door contact met me op te nemen en te horen wat ik voor je kind kan betekenen!

See you!

Cootje https://buro4kids.nl