06-36001520 info@buro4kids.nl

 

Buiten is het vroeg donker… maar in ons huis fonkelen gezellig de lichtjes van de kerstboom. Kerstlicht, heerlijk, ik hou ervan!

Licht, wie houdt daar niet van!

Maar…om licht te kunnen ontdekken moet je het wel kunnen zien.

En wat heb ik afgelopen jaar weer veel kinderen ontmoet waarvoor dát niet vanzelfsprekend is. Kinderen waarbij het lezen niet lukt, die een hekel krijgen aan school, die thuis moeten afreageren om dat ze zich ongelukkig voelen, kinderen die zich dom voelen….

Ik heb vele kinderen getest bij wie, na een visuele screening, blijkt dat de ogen niet goed (samen) werken. Soms hadden kinderen ‘gewoon’ een bril nodig soms was er een visuele training nodig om weer goed te kunnen zien.

Een jongen in mijn praktijk was zo goed als aangemeld voor een dyslexie onderzoek. Het lezen lukte niet en zijn concentratie en zelfvertrouwen was slecht. Zowel school als de ouders begrepen niet hoe dit kwam. Als je met hem praat is het een mannetje dat alles prima begrijpt maar toch lukt het niet met zijn schoolwerk. De ouders zijn gaan zoeken op internet naar wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn. Ze hebben bij mij aangeklopt. We hebben verschillende onderzoeken gedaan en zijn met de visuele training begonnen. En wat heeft dit geholpen…!

Het lezen gaat inmiddels al zoveel beter, de cijfers van taal en rekenen gaan omhoog en het zelfvertrouwen van dit mannetje komt weer terug! Hier word ik zo blij van… hier doe ik het voor!😊

Zoek jij dit ook voor je kind? Neem vrijblijvend contact met me op!

(https://www.buro4kids.nl)