06-36001520 info@buro4kids.nl

Hoe denk je over jezelf…?

De meeste jonge kinderen denken hier (gelukkig) niet of nauwelijks over na. Ze lopen hun neus achterna en ontdekken spelenderwijs de wereld. Ze gaan met plezier naar school en naar de BSO en spelen gezellig met hun vriendjes en vriendinnetjes. Alles hobbelt lekker voort.

Het leven is goed en over zelfvertrouwen hoeven ze niet na te denken…!

Hoe anders is dit voor kinderen die minder goed of zelfs helemaal niet  in het schoolsysteem passen. Kinderen zoals hoogbegaafden en beelddenkers.

Neem Pip. Ze zit in groep 3 van de basisschool. In groep 1 en 2 zat ze lekker in haar vel. Ze kon haar creativiteit en uitdaging kwijt in de werkjes en haar spel.

Toen de overdracht van groep 2 naar 3 plaatsvond zei de leerkracht: ‘Let wel op dat ze genoeg uitdaging krijgt want het is een vlotte leerling!’

Kwiek stapte Pip groep 3 binnen, zin om te gaan leren. Al snel valt het in groep 3 toch wel tegen. Pip leert niet op de manier waarop de lesstof wordt aangeboden. Het land niet goed in haar hoofd. De les gaat regelmatig langs haar heen en ze raakt de kluts kwijt.

Ze wordt stiller, gaat uit de plusgroep en kan de nieuwe stof met moeite bijbenen. De leerkracht geeft aan dat Pip faalangstig lijkt  en ook wel wat gemakzuchtig is…

En Pip…?

Pip wordt onzeker kijkt regelmatig even bij haar buurman of ze het nog goed doet. Even checken of ze de juf goed heeft begrepen…

Pips hoofd raakt zo vol dat ze even moet dagdromen om tot rust te komen…

Pip kan niet zo goed in slaap komen

Pip krijgt thuis woede aanvallen

Pip voelt zich anders dan anderen

Pip gaat twijfelen aan zichzelf… ben ik dom?

Pip begrijpt niet wat er gebeurt, de juf begrijpt het niet en de ouders hadden dit ook zeker niet verwacht. Is ze dan toch niet zo intelligent?

Jawel hoor, maar Pip leert anders en ze heeft een andere aanpak nodig om de stof tot zich te nemen. Logisch dat ze gaat twijfelen aan zichzelf!

Herken jij dit, zie jij je kind faalangstig worden en heb je geen idee hoe dat komt? Wil je dat dit verandert? Neem contact met me op dan kijken we samen naar de mogelijkheden die er zijn!

https: www.buro4kids.nl